Marthe Lea Band: Herlighetens Vei

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Norske Marthe Lea Band er en særegen størrelse. En original bastard, der med alskens instrumenter og egne kompositioner skaber et kantet, næsten oprørende, farverigt univers af sange og instrumentale akkompagnementer, der skiftevis giver gåsehud og hudafskrabninger. Marthe Lea, Andreas Røysum, Hans P. Kjorstad, Egil Kalman og Hans Hulbækmo er tilsammen en utilpasset enhed, som nok tager afsæt i traditionelle folkesange – på moderne dansk: roots – men som også gør det på sin helt egen måde, der både lugter hengemt og er hypermoderne. Hør et nummer som Sa Brugda og Låvebangar, og du vil forstå, hvad jeg mener. Numrene er instrumentale, på sæt og vis konventionelle og dog ramt af en form for statisk elektricitet, som får denne lytters grå hår til at stritte i alle retninger. Folkemusikken giver mig simpelthen kam til håret. Til gengæld står det mig også klart, at de fem musikere ved hvad de vil og teknisk formår at følge op.

****  /  Motvind Records  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share