Roby Glod, Christian Ramond, Klaus Kugel: No ToXiC

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den luxembourgsk/tyske jazztrio – Glod, Ramond & Kugel – er et af det nordlige centraleuropas stærke kort. Det er en trio, der finder sin styrke i avantgarden, freejazzen, improvisationen. Beviset finder man i musikken på trioens nye album, No ToXiC. Musikken herpå er nemlig helt improviseret, om end den læner sig op ad jazzens puls, frasering og mønstre – det fundament, saxofonisten, kontrabassisten og trommeslageren hver for sig og sammen tager afsæt i. Ramond og Kugel fremelsker en overbevisende solid bund og Glod tegner fascinerende, forrykte og farlige krusseduller herpå med sin fingernemme omgang med saxofonen. Det mest fascinerende i trioens musik er stofligheden og letheden, det luftige og raffineret rumlige. De kvaliteter hører jeg især i nummeret, Bottlefish, der, synes jeg, løfter sig nogle niveauer op over de fleste af de andre 13 numre på albummet. Jeg ”sanser” det taktile i Bottlefish, hvor jeg snarere stresses af de øvrige numre og tænker eller vægrer for mig fremfor at sanse og slet og ret indoptage.

***  /  Nemu Records  /  68 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share