Jacob Anderskov: I Sang

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Han er en af de mest markante, mest prisbelønnede danske jazzmusikere – komponisten og pianisten, Jacob Anderskov. Hele syv DMA Jazz-awards har han modtaget – det innovative kraftværk fra det nordvestjyske, som nu er hersker (om end ikke enehersker) over det ganske land. På sit nye album, I sang, tager han – som noget atypisk – livtag med andres melodisk stringente kompositioner, helt præcist sange fra Højskolesangbogen – sange som ”Jeg ved en lærkerede”, ”Se nu stiger solen” og ”Du dansk sommer, jeg elsker dig”. Men – typisk for Jacob Anderskov – gør han det med en afdæmpet fanden-i-voldskhed, som nok bunder i en respekt for de oprindelige forlæg af komponister som Carl Nielsen, Oluf Ring og Otto Mortensen m.fl., men som også bryder med disse med en jazzet, ekspressionistisk tilgang. Med sig i studiet har Jacob Anderskov haft trompetisten Kasper Tranberg, trommeslageren Jakob Høyer, vokalisten Soffie Viemose og vokalisten/trombonisten/tubanisten Jakob Munch. Sammen med dem har Jacob Anderskov skabt en fascinerende smuk opdatering af de værker, som ellers er hver mands eje. Man fornemmer, at Jacob Anderskov fra barnsben har været rundet af traditionen, men også at han – sammen med sine musikalske venner – formår både at hylde og åbne traditionen op på ny. Hør bare hans raffinerede versionering af Thøger Larsens ”Danmark, nu blunder den lyse nat”, og du vil høre den ret enkle bro mellem den folkelige tradition og jazzens improvisatoriske element.

****  /  April Records  /  36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share