Winnipeg Jazz Orchestra: Tidal Currents: East Meets West

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Winnipeg Jazz Orchestra er, som navnet antyder, et orkester med base i byen Winnipeg i det centrale Canada. Og orkesteret? Det er et både innovativt og produktivt big band. Orkesteret, der ledes af Jill Townshend, får mange opgaver og Tidal Currents: East Meets West er bare endnu en af disse opgaver, endnu et disse projekter – om end et mindre et af slagsen. Til projektet er to komponister / arrangører blevet bedt om at skrive nogle musikstykker til big bandet. De to er nogle af Canadas pt. mest markante skribenter – til og for big bands. Den ene er førnævnte Jill Townshend, den anden er Christine Jensen, der i orkesteret spiller sopran- og altsaxofon. Townshend repræsenterer vesten (hun stammer fra den canadiske vestkyst) og Jensen østen (hun stammer fra Montreal nær den canadiske østkyst). Begge er vokset op nær havet og med afsæt i dét, har de hver især skrevet to originale stykker musik, som virtuost og medrivende forløses af dirigenten og de sytten musikere. Der er noget udpræget sanseligt, organisk og energisk over musikken, som forekommer mig ret formfuldendt, helstøbt. Der forekommer mig ikke at være nogen tøven eller træghed over musikken og forløsningen, ej heller noget forceret eller alt for voldsomt. I den forstand formår de 17 plus 1 meget sikkert at håndtere og docere energien. Tidal Currents: East Meets West er af samme grund så absolut værd at lytte til. Fra ende til anden.

****  /  Chronograph Records  /  30 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share