Sanna Ruohoniemi: Let Everything Happen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Sanna Ruohoniemi er herhjemme et ret ubeskrevet blad, men i hjemlandet, Finland, og i den øjeblikkelige hjemby, Stockholm, ja, i hele Sverige er hendes navn kendt. For Ruohoniemi er en ”ny” klar og spændende ”stemme” på den nordiske vokaljazzscene – ikke en stor stemme (synes jeg), men en sanselig og sikker stemme, der (i mine ører) minder om Lisa Ekdahls. Hun er åbenlyst godt skolet, Ruohoniemi, og i stand til at udnytte sit potentiale – og dét ikke bare som sangerinde, men også som sangskriver og komponist. Det hører man tydeligst i åbnings-/titelnummeret på hendes nye/tredje album, Let Everything Happen. Nummeret er stilsikkert, solidt, formfuldendt – og både enkelt, melodisk, festligt og facetteret. Ruohoniemi akkompagneres i det (og i alle de øvrige numre på albummet) virkelig flot af saxofonisten/klarinettisten Fredrik Lindborg, pianisten Daniel Tilling, bassisten Lars Ekman og trommeslageren Daniels Olsson. Konstellationen som helhed fungerer i det hele taget godt i det originale materiale, men også i versioneringen af eksempelvis Walking My Baby Back Home (som i Norden er bedre kendt som Sakta vi gå genom stan sunget af Monica Zetterlund). Ankerkvinden, Ruohoniemi, er af samme grund en sangskriver og sangerinde, man bør holde øje med. For hendes teknisk/kunstneriske sans er ud over det sædvanlige. At der på nummeret, Slavic Heart, er en helt ekstraordinært lytteværdig baritonsaxofon-solo af Fredrik Lindborg skal bare tilføjes, inden denne tekst rinder ud.

****  /  Eclipse Music  /  38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share