Acceleration Due to Gravity: Jonesville

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazzkomponist og –bassist, Moppa Elliott, er en mand med mange jern i ilden. Et af disse jern er hans nonet, Acceleration Due to Gravity, hvormed han nu udsender det andet album, Jonesville. Musikken på albummet er en hyldest til den legendariske jazzkomponist og –bassist, Sam Jones (1924-1981), hvis instrumentale teknik notorisk var respektindgydende og naturligt førte til en fast plads i Cannonball Adderley´s kvintet. Jones spillede desuden med blandt andre Bobby Timmons, Kenny Dorham, Freddie Hubbard, Dizzy Gillespie og Thelonius Monk – samtidig med, at han havde sine egen projekter. Moppa Elliott, som er født sølle tre år før Jones’ dødsfald, hylder ham med fire af sine egne kompositioner og versioneringer af tre af Jones’ – og bedst af alle syv numre er altså, efter min mening, Jones’ sjove, swingende og sofistikerede Stack of Dollars. Nonettens fanden-i-voldsk uhøjtidelige tilgang til musikken giver helheden en ordentlig en over nakken – sådan en som jeg tænker, Tom Waits ville have givet. Det er friskt og frygtelig frejdigt, forløsende og forfriskende. Massivt. Og voldsomt. Uden at være for meget.

***  /  Hot Cup Records  /  22 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share