Will Régnier: Traces

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Traces er et overrumlende smukt og helstøbt debutalbum. Skabt, primært, af den canadiske trommeslager, komponist og producer, Will Régnier. I studiet har Régnier ganske vist haft godt selskab – i form af el-guitaristen Marcus Lowry, pianisten Yannick Anctil og kontrabassisten Alex Le Blanc – men selv om disse tre helt åbenlyst har brilleret (som kollektiv og solister), så er det den tilsyneladende kunstnerisk ydmyge Régnier, min opmærksomhed retter sig imod – især fordi de kompositioner, idéer og arrangementer, han har bragt med sig ind i studiet, har udløst så vidunderligt et album. De ni instrumentale numre på Traces er gennemført smukke, melodiske og virtuost forløst. Helheden fungerer. Men der er også dynamiske højdepunkter på albummet – og det er numrene Lights Out og Traces gode eksempler på, for de viser tydeligt kompositionernes og kvartettens høje kvalitetsniveau. Den moderne jazz, som kvartetten bringer til torvs, læner sig i disse numre let ind imod den progressive rock – ligesom mange af de øvrige numre gør det – og den dynamik, der opstår ud af genremødet er simpelthen forrygende. Traces er af samme grund et album, jeg vender tilbage til igen og igen – for her er der kalorier at hente for en sulten sjæl. Albummet byder på dybde og højdepunkter, levet liv og fortsat livsglæde.

*****  /  Eget selskab  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share