Emma Pilgaard: In My Garden

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Dette er den danske singer-songwriter / jazzkomponist og –vokalist Emma Pilgaards debutalbum. På In My Garden er der otte originale sange fra eget værksted; sange der alle er godt skrevet, komponeret, akkompagneret og produceret – i det hele taget godt forløst – sammen med guitaristen Johannes Mogensen, pianisten Asger Brink, kontrabassisten Emil Madsen og trommeslageren Magnus Lundsgaard. De fem har – naturligt nok med Emma Pilgaard i en dominerende position i lydbilledet – skabt et fint, modent og solidt miks af vokaljazz og pop. Ikke en form for musik eller nogle sange, der bryder nye veje eller nødvendigvis bliver hængende i lytterens erindring, men ikke desto mindre otte sange, der alle er bemærkelsesværdigt fine. Som andre mødre før hende, er Emma Pilgaard inspireret af egen graviditet og fødsel – det at have fået et barn og at have fået nye prioriteter i livet. Datteren er i den forstand blevet omdrejningspunktet i hendes kunstneriske virke, og det er nok den betydning, der slår igennem i sangenes autenticitet. Emma Pilgaard, der er uddannet rytmisk sanger fra Syddansk Musikkonservatorium i Odense (2021) og kåret som ”Årets Fynske Jazztalent” (2022) har i hvert fald skabt et album, der både fortjener ros, anerkendelse og respekt. Hør bare nogle numre som ”Sunshine” og ”If Only”. De er begge storslåede, stilsikre sange.

****  /  AMM  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share