AEGTESKAB: AEGTESKAB

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

AEGTESKAB er nok et debutalbum, men gruppen af samme navn, AEGTESKAB, består af tre rutinerede og teknisk dygtige musikere: vokalisten / guitaristen Mike Andersen, trommeslageren Eddi Jarl og saxofonisten / bassisten Michael Blicher.

Mike Andersen er kendt og anerkendt i eget navn som både sanger og guitarist; Eddi Jarl er kendt som den sprudlende trommeslager i Vestbo Trio og Lars Lilholt Band; Michael Blicher er kendt som en tredjedel af bandet, Blicher Hemmer Gadd – der som bekendt også tegner trommelegenden, Steve Gadd.

Hvorfor de tres nye trio og dennes debutalbum hedder AEGTESKAB er som udgangspunkt lidt uklart. Jeg ved, at Andersen, Jarl og Blicher elsker musik – og at de er fascineret af hinandens musik. Jeg kan også konkludere, at de tre har skabt et ganske særligt lydbillede – et stilsikkert miks af pop, soul, blues og jazz. Endelig kan jeg forstå, at to af deres tre ægteskaber er ramlet undervejs i processen fra idéen om en trio opstod, til debutalbummet udkom.

Der er i den forstand noget næsten symbolsk forunderligt over det, at Mike Andersen, Eddi Jarl og Michael Blicher har fastholdt et navn og en titel, der jo alt andet lige leder tankerne i retningen af noget gensidigt forpligtende og varigt. Sangteksterne på AEGTESKAB kredser faktisk netop om det. Når jeg hører sange som ”This Morning”, ”World Gone Wrong” og ”This Morning” står det mig faktisk meget klart, at netop ægteskabets eller samhørighedens betydning; den gensidige forpligtelse og glæde; kombineret med et samtidigt savn, en længsel og et håb om noget bedre, alt andet lige må betyde, at begrebet, AEGTESKAB, giver mening.

Måske handler det hele i virkeligheden om, at de tre mænd oplever, at de befinder sig ”midt i livet”, måske befinder sig i livskriser, i hvert fald er blevet opmærksomme på, at alt har en udløbsdato – også ens eget liv. Dét udløser jo naturligt nok eftertanker, måske endda kriser. Men uanset hvor på skalaen, balladen befinder sig, så er Mike Andersen, Eddi Jarl og Michael Blicher teknisk / kunstnerisk eminent dygtige til at give fænomenet en musisk skikkelse. Både vokalt og instrumentalt. To af albummets smukkeste og mest helstøbte numre er ganske vist de instrumentale, ”Laura Lee” og ”Headlights” – heri kommer de tre  instrumentalisters indbyrdes forståelse og kærlighed vitterligt til udtryk. Men også sange som ”How Do You Do It” og ”The Storm” rummer så mange klare og forrygende aspekter, at de aftvinger den dybeste respekt for musikerne og deres tankegods.

*****  /  c-nut records  /  41 min.  /  Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share