Lynne Arriale Trio: Being Human

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazzkomponist og –pianist, Lynne Arriale, er efterhånden blevet en rutineret kunstner. Hendes nye album, Being Human, er f.eks. hendes 17. i eget navn og vel at mærke et godt gennemarbejdet album med 10 originale kompositioner, der fornemt forløses af trioen, som i øvrigt består af Alon Near på kontrabas og Lukasz Zyta på trommer. Musikken er facetteret og forunderligt energisk medrivende. Nok kompleks, men også tilgængelig. Lyt bare til et nummer som Persistence, og du vil forstå, hvad jeg mener. Musikken er let og lys og Lynne Arriales eget klaverbokseri aldeles eminent. Lyt eksempelvis til et nummer som Joy, og igen – du vil forstå, hvad jeg mener. Det nummer stråler af glæde. Størst fascinationskraft finder jeg dog i nummeret Heart, som er en moderne jazzballade med en klar retning og nogle raffinerede soli. I alle numre hører man en stringent komposition og en søgen efter det hjertelige, varme, positive. Denne søgen er da også Lynne Arriales modvægt til / svar på den stigende polarisering i verden, måske især i hjemlandet, USA. Hun vil med sin musik samle, hele og varme.

****  /  Challenge Records  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share