Hasse Poulsen, Fredrik Lundin, Tomasz Dabrowski: Unknown Winter

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Unknown Winter er titlen på et nyt, overrumplende anderledes vinterjazzalbum eller – forårsalbum? Besætningen – Hasse Poulsen, Fredrik Lundin og Tomasz Dabrowski – vidner selvfølgelig (for dem, der kender navnene) om, at der her er tale om rutine og kunstnerisk/teknisk kvalitet. Men trioens instrumentering – guitar, tenorsaxofon og trompet – vidner altså også om, at lydbilledet er atypisk, og det vil alt andet lige præge lytterens oplevelse. Musikken kan være udfordrende. Poulsen er dansker, men bor i Frankrig. Lundin er svensker, men bor i Danmark. Dabrowski er polak, men bor i Sverige. Det er altså – med lidt god vilje – en international trio, der har skabt de ukendte vinter- eller forårslandskaber, som nok alle kan genrebetegnes som moderne jazz, men også for de fleste numres vedkommende læner sig op ad avantgardejazzen, endda pigtråden. Personligt foretrækker jeg de skæringer, der kommer tættest på balladen – eksempelvis numre som Counting Stars og Shadow, My Sweet Nurse, hvorpå både sammenspil og soli forekommer mig eminent udført og balanceret – i sidstnævnte smyger Poulsens guitar, Lundins saxofon og Dabrowskis trompet sig ind i øregang og sjæl som lindrende vaseline. Men også mere udfordrende musikstykker som for eksempel Wasp and Butterfly er forfriskende metalliske – de renser eller udfordrer øregang og sjæl, som auditive ingefærshots.

****  /  Budapest Music Center Records  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share