Charlotte Skadhauge: Ræk Ud

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

I 1980’erne optrådte Charlotte Skadhauge på rockscenen i Aarhus – som forsanger i bandet Beauty and the Beat og som korsanger for blandt andre Anne Linnet, Lars H.U.G., Lars Muhl og siden Gnags, Niels Hausgaard og Johnny Madsen. Men nu – i en alder af 58 år – pladedebuterer hun også i eget navn – med egne popsange og et solidt band af etablerede musikere: Søren Bigum (guitar), Mikkel Riber (bas), Anders Holm (trommer) og Flemming Bloch (keys og – nok så væsentligt: produktion) foruden gæster – heriblandt Christian Vuust (sax og klarinet), Jakob Buchanan (trompet og flygelhorn), Lars Ringgaard (mundharpe), Niels Bach Storgaard (guitar) og Johannes Nørrelykke (kor). Og vel bryder Charlotte Skadhauges sange og musik ikke med konventioner, men alle sangene er alligevel forfriskende, gedigne, præget af og fremført med moden ro, inderlighed, (måske) nødvendighed og blik for, at der i den anden ende er lyttere, der skal kobles på. Alt dét er hun lykkedes med! Hendes tekster er solide, hendes kompositioner stilistisk interessante, hendes vokal sikker og fyldig, akkompagnementet noget nær formfuldendt. Genremæssigt befinder vi os fra ende til anden i grænselandet mellem vokaljazz, pop og folkrock. Og ingen af sangene forekommer overflødige, men der er nogle, der fremstår som bedre end andre – bedst er efter min mening sangene, ”Helt uden filter” og ”Historien binder”. Førstnævnte indtager i min optik 1.-pladsen p.g.a. komposition og arrangement, sidstnævnte er 2’er p.g.a. de fornemme solopartier – især af Christian Vuust. Charlotte Skadhauges debut med sange om livets glæder og sorger er simpelthen vellykket. Og, ja, lovende.

****  /  Aero Music  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share