Rasmus Sørensen: Traits

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Traits er et ganske usædvanligt debutalbum af den danske jazzpianist, Rasmus Sørensen, og hans trio, der i øvrigt består af den svenske jazzbassist, Jon Henriksson, og den italienske jazztrommeslager, Francesco Ciniglio. Albummet udkom egentlig digitalt i juni 2022, men eftersom unge Sørensen i mellemtiden har skrevet kontrakt med danske April Records, udsender hans nye selskab nu også debutalbummet på CD og vinyl – derfor denne anmeldelse. Det er slående, at det originale materiale helt igennem virker rutineret, fokuseret og stærkt. Musikken må ganske vist genrebetegnes som jazz, men den fremstår også som helt særligt moderne, livlig og legesyg. Den er up-tempo, har nok et klart swing og rummer nok en medrivende harmonik, men den er også energisk, udtryksfuld og – ja, i momenter næsten massiv. For mig, næsten for massiv. Størst glæde finder jeg forunderligt nok i Traits mest atypisk stilfærdige ballader, Intuitively og A Reminder, fordi kvaliteterne heri, sanseligheden og følsomheden kommer bedre til sin ret. Flere andre numre fremstår, som forsøger trioen umærkeligt at sætte hastighedsrekorder. Det har Sørensen, Henriksson og Ciniglio teknikken til at kunne gøre. Men selv foretrækker jeg altså at høre deres hvilepuls og evne til intuitivt at lytte fremfor bare at præstere.

****  /  April Records  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share