Eva Hillered: Orossjäl

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den svenske jazzsangerinde, Eva Hillered, demonstrerer på og med sit nye album, Orossjäl, at hun er stilsikker, har en særegen styrke og en bemærkelsesværdig sensibilitet – selv om titlen på albummet kunne antyde noget andet. Det er for mig slående, at Hillereds særegne miks af vokaljazz og indierock både drager, er rundet af ro og af samtidig fremdrift. De guitarfunderede sange ruller således derudad, fremad, om end med afstemte referencer bagud – bl.a. til Rickie Lee Jones og Eva Cassidy. Når jeg f.eks. hører nummeret, Tiger Lilly, tænker jeg uvilkårligt på Rickie Lee Jones. Når jeg hører nummeret, Demons Mouth, tænker jeg uvilkårligt på Eva Cassidy. En særlig ting ved Orossjäl er, at albummet rummer musik fra en teaterforestilling, Mormor, mamma & jag, som Eva Hillered netop nu turnerer rundt i Sverige med. Det er – som sangene og musikken – en forestilling af personlig karakter. Som sangene og musikken – en forestilling, der bringer Hillered i spil som en autentisk og vedkommende stemme. Som troubadour er hun klart en solid figur.

****  /  Hill Songs  /  29 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share