Touching: I Can Be Two People At Once

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Bag kunstnernavnet, Touching, står den vidtfavnende, canadiske komponist, vokalist, guitarist m.m.m., Michael Falk. I kraft af sin position som kunstnerisk leder af Jazz Winnipeg er han gradvist begyndt blevet konfronteret med og begyndt at interessere sig for jazzens vildskud – det vil især sige jazz, der berører helt andre genrer. Og med albummet, I Can Be Two People At Once (læg mærke til titlen), går han selv all in, idet han gør det modsatte af, hvad han ellers ville have gjort. Han har indledt et samarbejde med en række (for jazz) atypiske musikere og producere og skabt et (for ham og i øvrigt mange af os andre) forfriskende nyt univers, der både lugter lidt af punkrock, electro-synthpop, triphop og moderne jazz. Lyt bare en gang til skæringer som Geoff’s Twitter Account og Blues Shoes aka David Duchovny’s Dirty Laundry og Feeling Swell, og du vil forstå, hvad jeg mener. Jeg fornemmer, at Falk kan have fundet inspiration i den britiske Bristol-scene, at han kan have lyttet en del til David Bowie, Human League og Frank Zappa. Men musikken på I Can Be Two People At Once er klart original, hans egen vokale indsats klart raffineret (og skolet, selv om han er autodidakt) og akkompagnementet sublimt. Udtrykket er til tider bombastisk, fyldigt, næsten konstant dramatisk – på én gang inviterende og selvvalgt isolationistisk.

****  /  Head in the Sand Records  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share