Sarah Jerrom: Magpie

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Sarah Jerrom er en blændende dygtig, canadisk komponist, sangskriver og sanger. Hendes revir er indenfor jazzen, men med hendes nye værk – og der er vitterligt tale om et værk – er mere end bare jazz, mere end bare vokaljazz. Magpie er indspillet med et stort orkester, et big band, og genremæssigt fremstår det som et miks af moderne, vokalbaseret big band-jazz, musical og korværk – i momenter som storytelling i musisk form. Jerrom fandt inspiration i fuglenes verden, idet hun så en flok skræppende fugle på en mark. Det ”billede” ansporede hende til at skrive et skræppende og interagerende værk, hvori hendes egen og andres vokaler indgår i en form for koreograferet dialog, der bl.a. også tager afsæt i personlige historier om barnløshed og ufrivillig abort. De dybe tanker og billedet af fuglene har hun udmøntet i et for mig overrumplende stort og gennemført værk, der i otte lange sange/satser tilsammen udgør én spændende fortælling – fremført i et forrygende flot formsprog. Bag dette formsprog står selvfølgelig Sarah Jerrom, men ikke bare hende. Også det til lejligheden sammensatte big band, der dirigeres af Christian Overton, har generøst bidraget til originaliteten.

****  /  TPR Records  /  86 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share