Mia Knop Jacobsen: Ease

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Hun er dansker, men opvokset i Berlin, hvor hun også er uddannet og i dag både har base og håndterer sin tilsyneladende omsiggribende karriere fra. Jeg må tilstå, at jeg ikke selv havde hørt om hende, før jeg til anmeldelse modtog Ease – hendes debutalbum i eget navn. Men jeg har siden forstået, at Mia Knop Jacobsen i forskellige konstellationer har optrådt på et hav af jazzfestivaler (primært i Europa), at hun har vundet flere priser for sit hidtidige virke, at hun er et af de stiftende medlemmer af trioen, Rosemarine, og at hun er involveret i en række andre projekter – blandt andet sammen med den berømte, tyske jazzpianist, Julia Hülsmann, som også medvirker på Ease. Og så kan jeg konstatere, at hendes debutalbummet er overbevisende. At det fremstår som godt gennemarbejdet. At sangene er godt skrevet og godt komponeret. At arrangementerne fremstår optimale. Og, ja, at Mia Knop Jacobsens genremæssige balancegang mellem singer-songwriter, vokaljazz, pop, ambient og elektronisk musik fungerer. Generelt fremstår hendes sange som personlige, autentiske og modne. Hendes vokale bidrag er endda eminent – inspireret, tror jeg, af bl.a. Kate Bush. Og akkompagnementerne – fra Julia Hülsmann (klaver), Eva Kresse (trommer), Marc Muelbauer (bas), Igor Osypov (guitar) og mondëna-kvartetten – er som bragt til torvs af et drømmehold af musikere. At Ease er et debutalbum er – set i lyset af kvaliteten – overrumplende. Men helheden – og enkeltstående numre som eksempelvis Ease og Under Water foruden Enough/Fall – er altså ekstraordinært gode, velturnerede, afrundede.

****  /  Eget selskab  /  29 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share