Alterne: Alterne

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Alterne er en ny, spændende dreamfolk-trio bestående af den danske sangerinde Ida Marie Jessen, den belgiske violinist Oscar Beerten og den estiske accordeonist Maimu Jõgeda. De tre mødte hinanden under deres studier på Sibelius Akademiet i Helsinki og har siden skabt et helt særegent musisk univers, der fornemt balancerer mellem dreamfolk, indiepop og ambient. Bortset fra en enkelt sang – den traditionelle, dansksindede fædrelandssang fra slutningen af 1800-tallet: Det haver så nyligen regnet – er alle sange nye, skrevet og komponeret af Ida Marie Jessen, der også – bortset fra i én enkelt af de ni sange – synger på dansk (i én synger hun på engelsk). Klangen i trioens musik fremstår i sig selv dansk – eller i hvert fald nordisk. Den har et vemod over sig, en mørk blåtone, der ligesom understreger dens tilknytning til det nordiske. Jessens kvaliteter som sanger (og sangskriver) er udtalte – hør bare åbningsnummeret, Finland. Men læg hertil musikernes anvendelse af de nævnte instrumenter foruden den norske hardanger fiddle og den finske kantele – i kombination med harmonierne og vokalen bliver trioens tonale sprog helt utrolig stærkt, vedkommende og værdigt. Netop Finland – den næsten syv minutter lange sang – er for mig at se og høre, albummets bedste – en stærk åbning til mødet med Alterne, som klart er en konstellation, jeg vil følge i de kommende år.

****  /  GO’ Danish Folk Music  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share