Veda Bartringer Quartet: Deep Space Adventure

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Veda Bartringer, er (noget for en dansker så sjældent som) en jazzkomponist og –guitarist fra Luxembourg. Og ikke bare er hun et sjældent talent udi sin metier, hun er også yderst veluddannet (fra Det Kgl. Musikkonservatorium i Bruxelles) og vidtfavnende i sit udtryk. Så robust og stærk fremstår hun – som komponist, guitarist og kapelmester med egen kvartet – at jeg bliver paf, når jeg erfarer, at Deep Space Adventure er hendes debutalbum. Albummet som helhed virker nemlig meget gennemtænkt og gennemført, musikprofilen klar, og forløsningen ret formfuldendt. Genremæssigt er hendes musik en moderne form for guitarbaseret jazz – med stærke bidrag fra nogle af Luxembourgs og Belgiens mest anerkendte jazzmusikere: saxofonisten Julien Cuvelier, trommeslageren Maxime Magotteaux og bassisten Boris Schmidt. Disse sidemens individuelle kvaliteter – kombineret med Bartringers kreative, åbne og imødekommende tilgang til musikken sikrer både et solidt sammenspil og (som nævnt) et vidtfavnende udtryk, der læner sig lidt over imod fusionsmusikken. Alle får plads, alle fylder og har soli, men alle giver også plads til de andre, og derfor bliver udtrykket luftigt, let og tilgængeligt. Største glæde finder jeg personligt i ret så forskellige numre som Sun Rays: Homage to Brian Blade og Io’s Volcan. Førstnævnte er albummets mest tilgængelige / melodiske ballade; sidstnævnte er en virkelig funky energiudladning. Men i begge shiner Bartringer betagende naturligt.

****  /  Eget selskab  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share