Winther, Andersson, Watts: WAW!

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Carl Winther (klaver), Richard Andersson (kontrabas) og Jeff ”Tain” Watts (trommer) er en ny konstellation, der – både på papiret og at dømme efter debutalbummet, WAW! – har potentiale til det helt store. De to danskere, Winther og Andersson, og den amerikanske mester, Watts, fremstår i hvert fald som et godt match – her, på deres første fælles album som trio. Det, der gør dem til et godt match, er deres evne til i sammenspillet at forene komposition og improvisation. Materialet på WAW! – der bare rummer fem numre – er dels nyt, dels gammelt – men alt er indenfor subgenren, moderne post-bop. Winther har nyskrevet fire af de fem numre, det femte er en versionering af Arthur Johnstons gamle standard, My Old Flame, som bl.a. Billie Holiday, Charlie Parker og Sonny Rollins før har indspillet. Ikke overraskende er den gamle, levedygtige standard albummets bedste. Men uagtet dette, så er WAW! samlet set et stærkt udspil; et raffineret, til tider voldsomt, men også teknisk virtuost album, De tre musikere er nemlig som på bølgelængde med hinanden. Deres spil er tight og fokuseret. Materialet så absolut godt forløst.

****  /  Hobby Horse Records  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share