Erlend Loe: Naiv Super

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den norske forfatter, Erlend Loe, romandebuterede i 1993 med Tatt av kvinnen, men fik sit store gennembrud to år efter, i 1995, med Naiv Super, en roman som ikke bare solgte godt i Norge, men gjorde forfatteren berømt i hele Norden og nu altså også findes på dansk. Romanen er naivistisk, grænsende til banal, selv om den handler om store spørgsmål som f.eks., hvad man skal bruge sit liv til. Romanens fortæller er en ung mand, som fører lister over alt muligt i sin stræben efter at skaffe sig overblik i og mening med livet. Manden er tydeligvis samspilsramt, barnligt optaget af komplekse fænomener som ”tid” og ”rum”, men også på sin egen måde – som jævnaldrende – optaget af kvinder, boldspil, biler og lignende. Han har en god og en dårlig ven, men det er især mødet med en lille dreng – som han mere eller mindre tilfældigt bliver ”barnepige” for, der modner ham. Dét – og mødet med en tilsyneladende storsindet pige og hans målrettede storebror, som fra sin momentane bopæl i New York inviterer ham til USA på et broderligt modningsophold. Romanen kredser om store spørgsmål, men er altså også florlet, let læst og måske derfor en bestseller.

***  /  Roman  /  Forlaget Klim  /  168 sider

Please follow and like us:

  • 0
  • Share