Rasmus Halling Nielsen: Tvillingerne

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

BOGANMELDELSE    Tvillingerne er unge Rasmus Halling Nielsens første digtsamling. En debut, der klart dokumenterer, at det kan være svært at debutere, og at der kan være noget at arbejde med, når man er debuteret. Vel lancerer den unge digter nogle temaer og potentielt interessante, gennemgående figurer, vel arbejder han helt åbenlyst og ihærdigt med sproget, men der er stadig god plads til forbedring.

Tag f.eks. dette digt – ”den digitale signatur er / meget usikker erkender / videnskabsministeriet / og lakerer en fugl om til / bil” – og sig mig så, hvad du blev klogere på! Blev du klogere på verden? Sproget? Dig selv?

Jeg opdager selv under læsningen, at jeg – trods det, at jeg er en erfaren læser af digte – skal tøjle min irritation over den næsten meningsløse kontekst og disciplinere mit tålmod for at give forfatterens næste digt og sproglige tvist en chance.

På positivsiden står, at titlen, digtene og sætningsbrudene ansporer mig til at sænke læsetempo og reflektere under læsningen. På negativsiden står, at flere af selvsamme digte og sætningsbrud forekommer mig at være gymnastiske øvelser for øvelsernes skyld. De gør mig ikke klogere på verden, sproget eller mig selv. Derfor sidder jeg også efter endt læsning tilbage – forbløffet, tom og momentvist utålmodig, irriteret eller paf.

**  /  Forlaget Samleren  /  54 sider

Please follow and like us:

  • 0
  • Share