Karim Baggili: Douar

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse til netmagasinet gaffa.dk og tidsskriftet CULTURES #8

Det sker, at der – ud af disen – dukker en ny stjerne op. En sådan er Karim Baggili – belgier af jordansk, jugoslavisk oprindelse. Han er født i 1976, begyndte som 16-årig at spille guitar og vandt i 2000 første prisen ved Open String Festivalen i Osnabrück i Tyskland. Siden er disen lettet fuldstændigt, og Karim Baggili fremstår i dag – med sine egne sublime kompositioner og en aldeles eminent teknik som udøvende musiker på såvel akustisk guitar som oud – som en efterspurgt, klokkeklar stjerne.
Han indtager i dag en central plads i flere belgiske verdensmusikorkestre og er et scenisk trækplaster på grund af sin publikumsvenlige optræden. Han komponerer og indspiller filmmusik i én tilsyneladende uendelig strøm, og han komponerer og indspiller sine egne projekter/album – instrumentale såvel som vokale.
Douar er et af disse – et instrumentalt soloalbum, hvorpå Karim Baggili blander flamenco, Balkanmusik, traditionel mellemøstlig musik og klassisk musik. Og lad det være sagt med det samme: Han gør det mesterligt. Douar er et nedtonet, men intenst, originalt album, der dokumenterer, at Karim Baggili er sin nyvundne stjernestatus værdig.
*****
Homerecords
59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.