Christian Scott: Christian aTunde Adjuah

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den amerikanske jazztrompetist, Christian Scott, hævder, at han altid forsøger at skabe noget nyt, noget som ikke tidligere har været skabt. Ifølge hans eget udsagn indebærer dét, at han konstant genbesøger fortiden, imens han udforsker nye landskaber og redefinerer sig selv – med alt hvad det indebærer af gode og dårlige valg. Når man hører hans nye dobbeltalbum, Christian aTunde Adjuah, tror man ham – uden at undertegnede dog vil hævde, at han i afgørende grad redefinerer jazzen. Christian aTunde Adjuah er ikke desto mindre et utroligt spændende jazzalbum præget af attitude, et pågående beat og midt i det hele en rund trompeteren, som momentvis sender tankerne i retningen af Miles Davis. Kompositionerne er blevet til på baggrund af det, Scott kalder Forecasting Cell: det vil sige en ”ny konvention, der illuminerer slutresultatet af en harmonisk sentens, før den opløses.” Christian Scott søger således at gøre sin musik genremæssigt ubestemmelig og helt generelt at gøre op med jazzgenrens konventioner. Om dét så lykkes, kan man diskutere. Men én ting er helt sikker: Hans musik er nybrydende, dybt fascinerende, båret af en kompleks og yderst interessant harmonik.

*****  /  Concord Music  /  119 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share