Thomas Agergaard, Marilyn Mazur, Klavs Hovman + Reed5: Thomas Agergaard, Marilyn Mazur, Klavs Hovman + Reed5

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Det er helt åbenlyst nogle exceptionelt dygtige jazzmusikere, der på dette album – der kun sælges via download – improviserer sig frem til et spændende, helstøbt udtryk. Trods det, at albummet er sammensat af numre, spillet af to forskellige konstellationer.
Saxofonisten Thomas Agergaard – og hans trio, der i øvrigt består af percussionisten Marilyn Mazur og bassisten Klavs Hovman – er en virkelig godt sammenspillet trio bestående af musikere, der hver især – og sammen – kan noget helt ekstraordinært.
Thomas Agergaards blæserkvintet, Reed5, kan tilsvarende noget ekstraordinært. Sven Buller, Jeanette Balland, Klaus Tönshoff, Dorte Bennike og Maria Sook Garmark kan tilsvarende improvisere – samtidig med, at deres musik emmer af avantgardistisk kammermusik. Det gælder f.eks. et nummer som Spiritual Marionette, som genremæssigt vil kunne indplaceres under ny partiturmusik. Hvad inspirationskilden kan have været, står ikke klart. Men det kan have været Rimsky-Korsakov.
For trioens vedkommende, hælder jeg mere til at tro, at de tre erfarne musikere, hver især og sammen har så meget ro (eller is) i maven, at de netop kan fremelske deres helt egne improvisationer. Et nummer som Moving Around The Block emmer i hvert fald af fri- og åbenhed.
****
Timespan Records
57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.