Erena Terakubo: New York Attitude

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #8

Der er nogle unge musiktalenter, som man kun kan beundre, når man på én gang tager deres alder og udtrykspotentiale i betragtning. Den internationale jazzscene har inden for det sidste års tid blandt andre budt på en opkomling i den 19-årige sangerinde fra Wales, Jodie Marie. Men den 20-årige saxofonist, Erena Terakubo, fra Japan er en lige så bemærkelsesværdig opkomling. Hendesdebutalbum, New York Attitude, dokumenterer således, at hun – trods sin unge alder – har styrke til at spille op mod etablerede navne som pianisten Kenny Barron, bassisten Ron Carter, trommeslageren Lee Pearson og trompetisten Dominic Farinacci. På New York Attitude indtager hun – sammen med disse fire sidemen – blandt andet den forrygende Wayne Shorter komposition, Oriental Folksong, og følger den op med sin egen ballade That’s The Truth og i begge tilfælde med moden tyngde og sans for lyrisk tonalitet. Der er simpelthen sjæl og sanselighed i numrene. Uanset om Terakubo fortolker andres eller spiller egne numre. New York Attitude er et forrygende album af en virkelig bemærkelsesværdig ung japansk kvinde.
****
Four Quartets Entertainment
58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share