Ravi Coltrane: Spirit Fiction

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Det er et forpligtende navn, den amerikanske jazzsaxofonist har! Ravi Coltrane er søn af legendariske John Coltrane – som ganske vist døde, da Ravi bare var to år gammel og dermed næppe har haft nogen direkte indvirkning på sønnens valg af instrument og levevej. Men faktum er, at Ravi – som sin far – spiller saxofon og lever af at være jazzmusiker. Og det må for Ravi – alt andet lige – altid have været og til stadighed være en udfordring både at hedde Coltrane og at slå sig op på at spille saxofon. Det mest interessante er imidlertid, at Ravi Coltrane har sin egen, meget personlige sound, hvormed han synes at bane sine egne veje ind i jazzen. Musikken på Spirit Fiction, Ravis første jazzalbum på Blue Note, er helt generelt kompleks. Spirit Fiction rummer antydninger af melodier præget af sindrige ornamenteringer; ballader tilsat uregerlige, improvisatoriske strejftog; teknisk krævende passager, der forceres som af de(n) dygtigste bjergbestiger(e). Og i alle tilfælde emmer musikken af Ravis lidt udefinerbare, men helt særligt mærkbare klang, som synes at åbne nye vidder i musikkens landskab.
*****
Blue Note Records
59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.