Cigna & Ørum Von Spreckelsen: Dedication

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Det er godt en halv snes år siden, at pianisten, Erik Ørum Von Spreckelsen, sidst har medvirket på en jazzplade. Men som underviser på konservatoriet i Odense har han ikke ligget på den lade side. Dét hører man på albummet, Dedication, som han har lavet sammen med sin italienske elev, komponisten og guitaristen Francesco Cigna. Albummet emmer af liv, engagement og dedikation og af kunstnerisk tyngde og troværdighed.
Sammen med bassisterne Daniel Franck og Joel Illerhag og trommeslageren Tony Cigna har Cigna og Von Spreckelsen skabt et flot, glædesfyldt jazzalbum, som fra ende til anden udbreder en fascinerende vej tilbage til hardbop traditionen. Albummet består primært af nye kompositioner af Cigna, men giver også plads til standards som Lover Man og Soul Eyes.
Dedication åbner med Cignas formfuldendte komposition, Silvertrust, der er en sublim hyldest til Horace Silver. Kompositionen viser på smukkeste vis, hvor fremragende en komponist Cigna er, men også hvor overskudsbetonet han er som guitarist – og i øvrigt, hvor overskudsbetonet og aktivt levende, Von Spreckelsen som musiker er. Dedication er rendyrket spilleglæde.
****
Gateway Music
58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.