Gerardo Núñez: Travesía

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #8

Gerardo Núñez er en musiker, der skiller vandene. Ikke fordi der hersker tvivl om hans ekvilibristiske håndtering af den akustiske guitar. Men fordi hans approach til den traditionelle spanske flamenco rummer strejf af andre, bredere genrer såsom pop, jazz og funk. Guitaristen, der har optrådt med så forskellige navne som Placido Domingo, Julio Iglesias, Eberhard Weber, Richard Galliano og Enrico Rava, er en vidtfavnende, cross-border type, der helt åbenlyst ikke er bange for at udfordre genrerne eller gå mainstream. Der er – ikke desto mindre – noget uhyre koncentreret og dybt fascinerende over den tekniske snilde og kunstneriske gejst, som han demonstrerer på Travesía. Gerardo Núñez beviser i dén grad, at han er en fremragende musiker. At hans album hedder Travesía skyldes 1), at han musisk tager favntag med forskellig genrer, og 2) at mange afrikanere i disse år illegalt forsøger at krydse Middelhavet for at komme til Spanien, porten til det forjættede Europa. Dette sidste er af betydning for Gerardo Núñez, uden at man helt specifikt kan sige, at det afspejler sig i musikken, der notorisk er mere europæisk end afrikansk.
****
ACT Music
36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share