Rêve Bohème: Django Goes North

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #8

Det er få figurer i europæisk rytmiske musikhistorie, der har haft så stor betydning som guitaristen / komponisten Django Reinhardt. Hvad han ikke satte i gang med sin helt særligt ekvilibristiske string swing, der var en videreudvikling af den etablerede gypsy jazz……!
Belgisk / franske Django Reinhardt døde i en alder af 43 år. For snart 60 år siden. Men helt ufatteligt mange musikere i Europa, Nord- og Sydamerika – især – har siden taget hans spillestil og groove til sig, udvist behørig respekt herfor og alligevel forsøgt at kopiere eller videreføre hans form for string swing.
Således også danske Rêve Bohème, der har eksisteret i femten år, udgivet fire CDer og nu – med sin nye / femte CD, Django Goes North– på én gang forsøger at være tro overfor arven og at tilføre en ny nordisk klang.
Jens Fuglsang, Finn Poulsen, Robert Pilgaard og Jesper Riis spiller en moderne, dynamisk form for string swing, som sikkert fungerer godt, live, men som altså også – i en studieindspilning som denne – kan forekomme endimensionel. Fuglsangs vokal lader en del tilbage at ønske (bl.a. fordi han tilstræber det pæne og rene, men mangler kant og karisma), mens især Poulsen mundharpe fremstår fin og yderst udtryksfuld.
***
Calibrated
46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share