Fly Trio: Year Of The Snake

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Fly Trio består af tre store amerikanske jazzmusikere – saxofonisten Mark Turner, bassisten Larry Grenadier og trommeslageren Jeff Ballard – som, når de optræder sammen spiller noget af det bedste improvisationsjazz, man kan forestille sig.
Turner, Grenadier og Ballard har som trio tidligere udgivet et enkelt album: Sky & Country. Year Of The Snake er altså trioens kun andet album, der som forgængeren er indspillet live i Avatar studiet i New York.
Med sig i studiet har de tre haft nogle skitser til numre, men ellers er det improvisationen, der har været i højsædet. Og det – at improvisere og indgå i et spontant, momentant samspil – er altså en sportsgren, de tre mestrer til perfektion. Måske fordi de har kendt hinanden i mange, mange år.
Grenadier og Ballard har spillet sammen, siden de var teenagere i de tidlige 80eres Californien og flyttede begge til New York, da de mødte Turner i 90. Siden har de tre spillet i forskellige konstellationer – med hinanden og med andre.
En interessant ting ved den musik, de sammen skaber i Fly Trio, er, at det ikke nødvendigvis er saxofonen, der skal bære melodien, men at alle instrumenter skal være ligeværdige. Og dét, bekræfter Year Of The Snake, at de er.
Derfor, og fordi de tre musikere hver især og sammen præsterer flot, skal man høre det vanskeligt tilgængelige, abstrakte landskabsmaleri, som albummet er.

****
ECM Records
61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.