Diverse kunstnere: The ACT Jubilee Concert

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Da det anerkendte tyske jazzlabel, ACT, tidligere i år markerede sit 20-års jubilæum, skete det bl.a. med en jubilæums koncert.
Et orkester blev samlet til formålet. Det fik navnet The ACT Family Band og kom til at bestå af svenske Nils Landgren (trombone), franske Céline Bonacina (barytonsax), finske Verneri Pohjola (trompet), tyske Michael Wollny (klaver), fransk/vietnamesiske Nguyên Lê (guitar), svenske Lars Danielsson (bas) og tyske Wolfgang Haffner (trommer).
Sammen med to special guests – danske Cæcilie Norby (vokal) og polske Leszek Mozdzer (klaver) – gav orkesteret i februar i Laeiszhalle i Hamborg en aldeles forrygende koncert, der med dobbeltalbummet, The ACT Jubilee Concert, er blevet foreviget.
Og dét, der med albummet står klart, er, at ACT – selv set ud fra et globalt perspektiv – råder over nogle af verdens bedste jazzmusikere. Mozdzer og Wollny er helt åbenlyst nogle af verdens bedste jazzpianister – tjek selv deres duo-nummer Svantetic. Men også Lê, Danielson, Pohjola, Landgren, Bonacina og Haffner er fremragende musikere. Tjek alle øvrige numre!
Dobbeltalbummet som helhed emmer af overskud, spilleglæde og rutine.
*****
ACT Music
103 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.