Phronesis: Walking Dark

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på Ivan Rods blog

Phronesis er en internationalt funderet jazztrio bestående af en dansk bassist, Jasper Høiby, en britisk pianist, Ivo Neame, og en svensk bassist, Anton Eger.
Trioen, der blev stiftet af danskeren i 2005, har igennem hele sin levetid været hjemmehørende i Storbritannien, hvorfra den har udsendt alle – foreløbigt tre – anmelderroste album på det minimalistiske kvalitetslabel, Edition Records.
Det tredje album, Alive, blev i 2010 kåret til årets jazzalbum af både Jazzwise og MOJO Magazine og dét – af alle album – slog benene væk under det europæiske jazzpublikum. Kunststykket – og musikken for den sags skyld – gav mindelser om Esbjörn Svensson Trio og dennes europæiske / globale gennembrud.
Album nummer fire, Walking Dark, har kvaliteterne til at sprænge nye veje ud i Europa og resten af verden. For Walking Dark er mindst lige så spektakulært, inderligt og ekspressivt et album som Alive. I passager endog mere!
Det fascinerende ved Phronesis’ instrumentale jazzmusik er, at konsekvent er dynamisk og på én gang både ekspressiv og inderlig, tilgængelig og kompleks.
Phronesis er noget af det bedste på den europæiske jazzscene anno 2012.
*****
Edition Records
69 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.