Kasper Staub Trio: /

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Nogle af numrene på Kasper Staub Trios debutplade – der kun udgives på vinyl i et begrænset oplag – har engelske titler, andre har danske. Derfor kan det være svært at afgøre, om titlen på pladen er slasheller skråstreg. Det er måske heller ikke vigtigt. Men spørgsmålet og usikkerheden omkring svaret afspejler en central ting ved LPen: den er ikke lavet for at tækkes nogen. Endsige for at storsælge. Der er tvært imod – både hvad angår ydre og indre – noget uhyre minimalistisk over pladen og dens femten musikstykker, som trioen selv kalder ”korte vignetter” [små dekorative skitser, red.]. Der er noget næsten selvudslettende over udtrykket, som ønsker man ikke at skille sig af med LPerne.
Man fornemmer som lytter, at trioen hverken har ønsket (eller haft tid eller penge til) at finpudse materialet / optagelsen. Men netop dét er en force. At materialet fremstår så uslebet. For dét – kombineret med det skitseagtige udtryk – gør de minimalistiske musikstykker, som har rødder i såvel den klassiske musik som den minimalistiske jazz, folkemusik og pop, til en fin lille samling af instrumentale musikstykker.
***

Eget selskab

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.