Karen Mukupa: Human

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse i tidsskriftet CULTURES #8

Karen Mukupa har tidligere markeret sig med et mix af hip-hop og reggae. Det gør hun for så vidt også på sit nye album, selv om Human mere emmer af pop end af noget som helst andet. Et dansabelt nummer som Groove It tager udgangspunkt i blandingen af hip-hop og reggae. Og det samme gør titelnummeret og flere andre numre. Men størstedelen af de 13 numre på Humanhar karakter af pop. Uanset at den historiske forbindelse tilbage til sangerindens fortid med Natasja og No Name Requested synes ubrudt. Human er pop! Habil pop.
Selv om numrene fungerer – tekstuelt og musisk – og albummet som helhed fremstår som godt produceret, efterlades man som lytter med det indtryk, at der mangler en eller anden form for gennembrudsstyrke. Stærkest står Karen Mukupa som sanger i et helt simpelt popnummer som Let It Go.I dét fremstår tonaliteten og hendes vokal – frasering og klang – klokkeklar! Stærkt står hun desuden i et nummer som Sina Makosa, som synges på swahili og byder på samsang med Mzungu Kichaa. De to små perler ændrer dog ikke ved det helt overordnede indtryk, at albummet mangler tyngde.
***
Kilele Music / VME
45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.