Anja Kickbusch: Don’t Pretend

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Hun er født i 1978, men rundet af den rock, der rullede ud af højttalerne i 60’erne og 70erne. Så rundet, at hun ikke bare har uddannet sig på Syddansk Musikkonservatorium, men nu også debuterer som rockmusiker og –sanger. Eller rå singer-songwriter, om man vil. I hvert fald har hun selv skrevet alle sangene på debutalbummet, Don’t Pretend, som udmærker sig ved at være skramlet, upoleret, fængende. Numre som Follow Me, Don’t Pretend og It’s Got A Hold On Me er alle enkle, fængende og netop skramlede. Og dette sidste er et af de nævnte numres – og i det hele taget albummets – væsentligste raffinementer. Debutanten og hendes band har tilladt sig at sende ti garage-rå numre ud på en CD, som fortjener opmærksomhed. Sine steder aner man en tone à la den, der udgik fra Gasolin’ og Savage Rose i 70’erne, sine steder en tone à la den, der udgik fra den britiske rockscene i de sene 60’ere. Men fascinerende nok konfronteres retro-rocken konstant med Anja Kickbusch’ egen, elegante og meget fine vokal, og det er i dén spændvidde – mellem det rå og det elegant/fine – at albummets force ligger.

****  /  Gateway Music  /  38 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share