Diverse kunstnere: Blue Note Trip – Late Nights, Early Mornings

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den hollandske DJ, Maestro, og det legendariske amerikanske jazzlabel, Blue Note, har i præcis ti år været på et Blue Note Trip sammen. Trippet består i, at hollænderen – respektfuldt – ”forgriber sig” på Blue Notes bagkatalog og forbinder det til et moderne, gennemført dansabelt udtryk.
Dét har han gjort på en bemærkelsesværdig håndfuld compilations i løbet af de sidste ti år, og han gør det igen på dette ”jubilæums-dobbelt-album”, som rummer materiale, der kan holde enhver voksen dansefest i gang i godt to timer.
Blandt de Blue Note kunstnere, Maestro her ”forgriber sig” på, er Marlena Shaw, Grant Green, Horace Silver, Nina Simone, Dinah Washington, Peggy Lee, Herbie Hancock, Reuben Wilson og Stacey Kent. Deres originalmateriale spænder over en periode på mere end 50 år. Ældste originale nummer er Julie Londons Don’t Smoke In Bed fra 1960, yngste er Martin Dennys versionering af A Taste Of Honey fra 2012. At materialet spænder så vidt fornemmer man imidlertid ikke, når man hører Blue Note Trip Maestro. For selv om Maestro udviser respekt for alle forlæg, formår han også at forbinde dem på ny – i en samling til Late Nights og en anden til Early Mornings.
*****
Blue Note Records / EMI Music
135 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.