Nils Landgren: Christmas With My Friends III

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den svenske jazzmusiker og jazzvokalist, Nils Landgren, må være en samler snarere end spreder. Landgren har nemlig flere gange samlet en håndfuld musikalske venner omkring sig og skabt noget mindeværdigt – på jazzscene såvel som jazzalbum. Således også med denne live-optagelse fra Storkyrkan i Stockholm.
Det tyske label, ACT Music, har igennem flere år nydt godt af svenskerens evne til at samle. Ikke kun op til jul, men netop ogsåop til jul. I 2006 udsendte ACT således et første julejazzalbum, hvorpå Nils Landgren sang højtiden ind omgivet af venner. Dét album blev anmelderrost – også af undertegnede, der kaldte Christmas With My Friends ”et af de bedste, mest sammenhængende julealbum, jeg har hørt.” Succesen var hjemme, hvorfor en opfølger blev udsendt i 2008 og et tredje julealbum nu yderligere fire år efter bliver udsendt.
Som på de første to er Landgren kraftcentret, der med sin ekvilibristiske håndtering af trækbasunen og sin helt særegne stemmeføring drager! Som på de to første formår han, sammen med sine venner, at smelte salmer, viser og ballader sammen til et let og ubesværet, jazzet hele.
****
ACT Music
54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share