Tako Lako: Through The Mud

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse i tidsskriftet CULTURES #8

Danske Tako Lako har fået noget af et gennembrud – hos anmeldere såvel som publikum. Først med en EP i 2011, siden med en række forrygende koncerter og senest med 2012-albummet Through The Mud, der i november endog blev tildelt en Danish Music Award for Årets World Track. Kendetegnende for de fleste anmeldelser har været en vanskelighed ved at genrebestemme orkestrets musik. For vel tager Tako Lako afsæt i Balkan-traditionen, men orkestrets musik er også tilsat et element af britisk firser-pop – understreget bl.a. af Ognjen Curcics vokal. Et nummer som Silicone Buzz emmer eksempelvis af firser-pop. Enkelte anmeldere har fået associationer til Tony Hadley fra Spandau Ballet, og associationerne er ikke helt hen i skoven. Selv om der helt generelt er noget mere skramlet, pågående og upoleret over både Curcis vokal og Tako Lakos musik. Through The Mud er et uhøjtideligt, kunstnerisk gennemført album, der trækker på masser af traditioner, men på ingen måde hænger fast i disse.
*****
Sony Music
43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.