Jan Garbarek / Egberto Gismonti / Charlie Haden: Magico: Carta de Amor

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #8

”En flaskepost når i land, efter 30 år!” Sådan udlægger den brasilianske guitarist Egberto Gismonti historien om dobbeltalbummet Magico: Carta de Amor. Dobbeltalbummets liveindspilninger stammer fra 1981 – fra den gang Gismonti, Gabarek og Haden turnerede som trio og udgav pladerne, Magico og Folk Song, der i dag er kult. Et ”ekstramateriale” fra dén gang, om man vil, er nu blevet mikset fra de originale, analoge bånd og udgivet i ECMs fornemme digitale lydkvalitet som et vidnesbyrd om, hvor fremragende en trio, Garbarek / Gismonti / Haden var. Den ”nye” musik – der på ingen måde fremstår som ”overskudsmateriale”, men som ét sammenhængende, gennemtænkt hele – er kunstnerisk overvældende og forløsende. Kompleks og dog enkel. Magico: Carta de Amor har samme kultpotentiale som musikken på de to tidlige plader. Den er udsprunget af hjerte og glæde. Og af tre eminente jazzmusikeres trang til at udforske kunsten og smelte sammen i ét fælles udtryk, der forener europæiske, amerikanske og latinamerikanske vibes. Både de tres kompositioner og improvisationer sidder så præcist i skabet, at det er en fryd at lytte med.
******
ECM Records
105 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share