Iiro Rantala: My History of Jazz

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den finske jazzpianist er et stort set ubeskrevet blad herhjemme. Men… hans nye album – og samarbejde med bl.a. Lars Danielsson og Morten Lund – kan måske være med til at ændre på det forhold!
My History of Jazz er Rantalas andet album på det tyske label, ACT. Det første, Lost Heroes, indbragte ham flere prestigiøse priser i Tyskland, og My History of Jazz har potentialet til en gentagelse af prishøsten og en udvidelse af scenen.
My History of Jazz, er som forgængeren en hyldest til finnens forbilleder, som både er komponister indenfor standardjazzen og den klassiske musik. Rantala tager således denne gang livtag med egne numre og med standards som Gershwins Liza, Tizols Caravan og Monks Eronel. Og i øvrigt med Bachs Goldberg Variationer. Især hans versionering af disse variationer fremstår kraftfuld.
Selv om My History of Jazz genremæssigt spænder vidt – over både ragtime, bebop, swing, tango og smooth jazz m.m. – er det versioneringen af Bachs barokmusik, der aftvinger den dybeste respekt. Men man bemærker også, at Bach, Monk og Tizol i Rantalas hænder hænger sammen, trods deres genremæssigt forskellige udgangspunkter.
****
ACT Music

60 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share