Orpheus: Metamorpheusis

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse (også) på netmagasinet gaffa.dk

I 2011 modtog orkesteret en Danish Music Award og titlen: Årets nye danske jazznavn – bl.a. som anerkendelse for den sans for kunstnerisk kvalitet, orkesteret udviste på debutalbummet A Less Known Hero. Nu er Aske Drasbæks, Frederick Menzies’, William Larssons og Magnus Friis’ opfølger her så: Metamorpheusis, et kunstnerisk lige så interessant album som debuten.

Metamorpheusis er avantgarde; resultatet af fire åbne musikeres eksperimenter: resultatet af deres forsøg på at skabe musik på baggrund af morse-systemet, af deres flirt med poly-rytmik, af deres udforskning af grooves og af, hvad disse kan udbygges med. Metamorpheusis er et album fra grænselandet mellem elektronisk rock og avantgardejazz. Et på én gang helt enkelt og meget komplekst album, som har potentialet til at blive kult. Både i rock- og jazzkredse.
Der er for eksempel i et nummer som 1911 klare tråde tilbage til 70ernes syrerock. Hvorimod et nummer som Moraes må karakteriseres som blød moderne jazz med en klar melodi og saxofonens improvisatoriske ciseleringer herover. Det nummer har et element af nostalgi over sig, hvor mange andre ganske enkelt er pågående, nyskabende.
****
Gateway Music
48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.