Manu Katché: Manu Katché

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #8

Fransk/ivorianske Manu Katché er 1) en mester på trommer, 2) en aldeles eminent komponist og 3) en tilsyneladende totalt omstillingsparat jazzmusiker, der til enhver tid kan skifte stil og sidemen (alt efter stil).
Han har selv været sideman for Peter Gabriel, Sting, Afro Celt Sound System, Jeff Beck, Ryuichi Sakamoto, Al De Meola, Jan Garbarek, Manu Chao, Youssou N’Dour, Joan Armatrading, Tori Amos og mange, mange flere. Han er med andre ord ikke en Hr. Hvem-som-helst. Men netop en musiker, der kan omstille sig.
At han er også en mester fremgår selvfølgelig især af hans egne udgivelser, hvoraf dette selvbetitlede album er det nyeste. På Manu Katché spiller han som kapelmester en afdæmpet, kompakt og dog forfriskende form for melodisk jazz med norske Nils Petter Molvær (trompet og loops), norske Tore Brunborg (sax) og britiske Jim Watson (klaver og orgel) ved sin side. Som det sig hør og bør er Manu Katchés rytmiske mønstre og afslappede grooves drivende elementer i musikken, men også og netop fordi de giver plads til de sublimt dansende blæsere på toppen. Musikken er noget nær formfuldendt, enkel og dog flertydig.
*****
ECM Records
52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.