Helene Blum: Men med åbne øjne

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Danske Helene Blum er en sangerinde, der har sine fødder solidt plantet i folkemusikken – det vil sige i kulturarven og musikhistorien! Samtidig er hun en sangerinde, der med sine egne, forfriskende nye kompositioner og sin egen autentiske og respektfulde tilgang til gamle tekster af blandt andre H.C. Andersen, Jeppe Aakjær, Viggo Stuckenberg, Sophus Clausen og Kim Larsen formår at fremstå moderne og alt andet end tilbageskuende. Kombinationen af hendes vokal – det vil sige hendes sikre fraseringer – og den stilfærdigt melankolske musik – med især klaver, violin og guitar i centrum – gør dette, hendes fjerde album, til en rigtig attraktion. Men med åbne øjne er et uhyre vellykket, sammenhængende hele, der sine steder endog er hjertegribende stærkt. Der er noget dybt, noget vedkommende, noget særdeles smukt over udtrykket som helhed. Og dét både takket være de formfuldendte tekster, de fint afstemte kompositioner, studiemusikernes samspil og den eminente produktion. Kunstnerisk må samspillet mellem Helene Blum og hendes mand, violinisten og medkomponisten Harald Haugaard, altså betegnes som lykkeligt!
****
Pilehouse Records

42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.