Aaron Neville: My True Story

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den amerikanske soul- og R&B-sanger, Aaron Neville, er et ikon. Kendt som en af de fire brødre i Neville Brothers, men også kendt som den – af de fire – der har haft den mest iøjnefaldende solokarriere – baseret på et miks af egne sange og versioneringer af standards.
Blandt hans store hits står Yellow Moon, Nature Boy og Don’t Know Much. Sidstnævnte indspillede han med Linda Ronstadt, andre numre med Robbie Robertson, Kenny G eller andre. Men det er alligevel som sig selv, han står stærkest. Og dét meget i kraft af den særegent lyse vokal og de gribende fraseringer, som synes at udgøre et forsvar for enhver form for sentimentalitet.
Hans nye album, My True Story – som i øvrigt er produceret af Keith Richards, albummets gennemgående guitarist – er ingen undtagelse. Med sin helt særegent lyse vokal fremfører Aaron Neville et drævende sentimentalt materiale, der emmer af solvarme sydstater: det er numre som Curtis Mayfields Gypsy Woman (kendt fra Santana), Phil Spectors Be My Baby(kendt fra især Ronettes) og Robert Byrds Little Bitty Pretty One (kendt bl.a. fra Jackson 5). Og de fungerer altså! Numrene. I Aaron Nevilles versionering.
****
Blue Note Records
38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.