Clannad: Christ Church Cathedral

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Clannad er en legendarisk, irsk familiegruppe, som i 70erne og 80erne havde sin storhedstid med en række fremragende plader, der alle tog deres afsæt i traditionel irsk / keltisk sang og musik, men også rummede elementer af folk rock, new age, smooth jazz og gregoriansk sang. Gruppens store internationale gennembrud kom med Theme From Harry’s Game, som var soundtrack til tv-serien Harry’s Game fra 1982.
Enkelte medlemmer har igennem årene forladt gruppen for at skabe en solokarriere – det gælder f.eks. Enya – men en central figur er også vendt tilbage – det er Pól. Med ham tilbage i folden har det været muligt igen – for første gang i mere end tyve år – at samle det oprindelige Clannad til en liveoptræden og –indspilning i Christ Church Cathedral i Dublin.
Med liveindspilningen markerer gruppen, at det er fyrre år siden, den kom til verden. Dét jubilæum markeres ikke bare med en CD, men også med en verdensomspændende turné. Og i øvrigt en DVD med videooptagelser fra koncerten i katedralen i Dublin.
Clannad vender på pladen tilbage til udgangspunktet: de traditionelle irske / keltiske sange og gør det med respekt for materialet og med erfaringens tydelige tyngde.
****
ARC Music Productions
74 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.