Mette Kirkegaard: Det rette sted

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Mette Kirkegaard er ikke kendt i bredere kredse, men på de danske singer-songwriteres livescene er hun et kendt ansigt eller rettere: en kendt stemme. Og det takket være et åbenlyst talent og en beundringsværdig vedholdenhed: Hun vil erobre scenen. Og forsøger til stadighed at gøre det.
Endnu venter det store gennembrud, og dog har hun med et nummer som Dry Wood allerede skabt en stærk signatur. Dét nummer har nemlig kvaliteterne til at bane vej for et internationalt gennembrud.
Men… mens vi venter på dét, kan vi jo lytte til Det rette sted – Mette Kierkegaards nye EP. EPen er et format, hun ynder at betjene sig af, og det kan der være både gode og dårlige grunde til (gæt selv hvilke). Centralt i denne anmelders aflytning og kritik af den nyeste står, at de fem ”skæringer” på Det rette sted ikke har den samme udtryksstyrke som Dry Wood. Selv om i hvert fald to af numrene er blevet gjort til genstand for afspilning i både dansk og svensk radio, er der både tekstuelt, melodisk, instrumentalt og vokalt lang vej til sammenligninger med Joni Mitchell. Men for tilhængere af det enkle udtryk – guitar og vokal – og af fortællingen om det at ”gå vild i hjertets hovedstad” er der alligevel noget at hente på EPen.
***
Gateway Music
18 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.