Miles Davis with Quincy Jones & The Gil Evans Orchestra: Live at Montreux 1991

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

DVD-anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Med denne historiske koncertoptagelse fra Montreux 1991 præsenteres en række af den nyere jazzhistories store navne: Foruden Miles Davis bl.a. Quincy Jones (som ved pågældende lejlighed for første gang optrådte sammen med Miles Davis), Kenny Garrett og Wallace Roney. Koncerten i Montreux var en hyldest til Gil Evans, der døde små tre år tidligere.
På grund af hyldesten – og på grund af Miles Davis’ medvirken heri – må koncerten have været noget helt særligt for de efterladte medlemmer af The Gil Evans Orchestra og for de øvrige solister og publikum selvfølgelig. Helt sikkert er det i hvert fald, at koncertoptagelsen for publikum af i dag – godt 21 år efter, at Miles Davis døde (hvilket han gjorde bare få måneder efter optagelsen) – fremstår som noget helt særligt, fordi den så konkret cementerer Gil Evans’ og Miles Davis’ forbundethed. Selv om Miles Davis var kendt for ikke at orientere sig i bakspejlet, men kun se fremad, gjorde han nemlig under denne koncert en undtagelse, om end han også spillede med fremadskuende. Han forbandt på beundringsværdig vis fortid og fremtid.
****
Eagle Rock Entertainment
133 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share