Anna Kruse: Champagne fötter

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Svensk/danske Anna Kruse er en eminent sangerinde med en helt enestående fornemmelse for den genre, som opstår, når man blander svensk visetradition og nordisk, melodisk, melankolsk vokaljazz. Som på sit uhyre vellykkede første album fra 2010, Lyckokatt, sætter Anna Kruse på opfølgeren, Champagne fötter, stemme og musik til digte af finsk/svenske Edith Södergran. Og det gør hun med en så overbevisende udtryksstyrke, at man imponeres – både over musikken, sangen og poesien. Sjældent har jeg hørt så gribende digte fortolket med en så stor troværdighed og tyngde, som her. Champagne fötter fremstår som et dragende smukt, musisk/poetisk gennemført hele, som i kraft af kombinationen af Södergrans digte og Kruses vokal griber om hjertet. At poesien og vokalen er pakket ind i flotte arrangementer og sublime instrumentale partier af eksempelvis Flemming Agerskov (på trompet) og Jeppe Holst (på steelguitar) i åbningsnummeret Ord, gør kun helhedsindtrykket komplet. Champagne fötter er et fremragende album.
*****
Gateway Music

56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.