In The Country: Sunset Sunrise

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

I Danmark er der kun få, der kender den norske jazztrio, In The Country. Men albummet, Sunset Sunrisepå tyske ACT, markerer trioens ti-års jubilæum og bør vække opmærksomhed her til lands.
Pianisten Morten Qvenild, bassisten Roger Arntzen og trommeslageren Pål Hausken, der slog pjalterne sammen i 2003, har i løbet af de ti år udgivet en række album, vundet en række priser og spillet en række koncerter i ind- og udland. Det er med andre ord en etableret konstellation, der jubilerer. Og ikke en hvilken som helst konstellation.
In The Country er en fornem repræsentant for det særligt nordiske (en slags arvtager efter E.S.T.), men trioen repræsenterer også sit eget opgør med den stilistiske ortodoksi. Dens nye album rummer musik, som nok trækker på inspiration fra især electronica, nujazz og triojazz, men som også virtuost, raffineret og med en snert af nordisk melankoli fortæller nye, musisk gennemførte historier.
Komponisten og kapelmesteren, Morten Qvenild, har en vifte af erfaringer med sig. Han har spillet metaljazz, jazzrock, nujazz og moderne instrumental- og vokaljazz. Men altid jazz! Det er dét – jazzen og det vidtfavnende udgangspunkt – man fornemmer på vellykkede Sunset Sunrise.
*****
ACT Music

65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.